четверг, 26 декабря 2013 г.

25 грудня 2013 року  в с. Великому, біля пам’ятника загиблим в роки війни землякам, зібралися керівництво району- голова районної державної адміністрації Олексій Лавренюк, перший заступник голови райдержадміністрації Микола Купчик  та мешканці села, щоб відзначити 70-у річницю визволення Козятинщини від німецько-фашистських загарбників. 

Символічним є те, що саме 70 років тому з села Велике (бувше с. Велика Радзивилівка) було  розпочато визволення  Козятинського району.  
 Ось уже 70 років як наша українська земля звільнилася від фашистських загарбників, 70 років на своїх крилах журавлині ключі приносять нам весну, 70 років під мирним небом народжуються та зростають діти. 70 років українці возвеличують свою державу.
Та саме з цього  дня розпочала  свою ходу Вінниччиною естафета-визволення присвячена цій річниці.


Хвилиною мовчання було вшановано всіх тих, хто поліг смертю хоробрих на фронті, у партизанських загонах та підпіллі,  хто  пішов із життя від ран, хвороб, голоду! 
Настоятель храму Преподобного Серофима Саровського м.Козятин, а також настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Вернигородок протоієрей Роман провів поминальну панахиду.

Мали можливість сказати своє слово і  голова ради ветеранів району Бондаренко Володимир Васильович та голова ради ветеранів с.Вернигородок Кравчук Микола Васильович.
Не залишилось осторонь і молоде покоління - учні Вернигородоцької   загальноосвітньої школи підготували чудову інсценізацію, відтворивши події тих років.   

По закінченню мітингу всі присутні відвідали могилу невідомого солдата.

Все зберігає народна пам’ять. І доки буде горіти вічний вогонь на меморіалах загиблим воїнам, який запалила війна в українських селах і містах, доти будуть жити у наших серцях ті, хто ціною власного життя наближав історичний день визволення рідної землі. Наш  обов’язок – бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі. Нехай ніколи не заросте дорога пам’яті до тих, хто подарував людству свободу і мир!








Комментариев нет:

Отправить комментарий