четверг, 26 декабря 2013 г.

          25 грудня 2013 року в приміщенні обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Миколи Садовського відбулася загальнобласна культурно-мистецька акція «Покровитель культури – 2013».

       Основна мета акції - відзначення осіб, які сприяють розвитку закладів культури, творчих аматорських і мистецьких колективів фінансовою підтримкою та популяризації меценатства на Вінниччині, вшанування осіб, які без користі для себе творять добро, в основі якого патріотичне і гуманітарне ставлення до культурно-мистецьких надбань, постійна увага до представників творчої праці.   

    Голова облдержадміністрації Іван Мовчан, міський голова Володимир Гройсман та перший заступник голови обласної ради Ігор Кревський виконали приємну місію нагородження та подякували меценатам за допомогу та розуміння.              

             Від Козятинського району звання "Покровителя культури" отримав Демедюк Василь Якович,     голова СФГ "Лоза" с. Лозівка Козятинського району.

                          Демидюк Василь Якович при мінімальній кількості земель, щорічно фінансує соціальну сферу, в тому числі і заклади культури. Тільки в 2013 році його коштом придбано сценічні костюми та сценічне взуття для колективів художньої самодіяльності клубу с. Лозівка, перкусійний набір,  ляльковий театр для  місцевої бібліотеки. У вересні місяці, ансамбль «Лозівчанка» за сприяння Василя Яковича  приймав участь у Всеукраїнському фестивалі борщу в с.Правилівка Оратівського району, де зайняли II місце
         Щорічно проводяться ремонтні роботи закладів культури (проведено ремонт фасаду, ремонт підлоги, кімнат гурткової роботи, встановлено електроопалення). За постійної фінансової підтримки пана Демедюка  відбуваються культурно-масові заходи в селі Лозівка. 

                  Тож, шановний Василь Якович, вітаємо вас з таким почесним званням. Здоров'я вам,, наснаги та Божого благословення.

     

Комментариев нет:

Отправить комментарий