среда, 27 августа 2014 г.

        19 серпня в селищі Глухівці відбулися районні урочистості з нагоди 23-ї річниці Дня Незалежності України на майданчику перед Будинком культури. У святі, яке мало назву "Незалежна і єдина-наша рідна Україна", взяли участь майже усі територіальні громади району. Кожна з них демонструвала таланти своїх майстрів та артистів, перших на виставкових стендах, других - на імпровізованій, прикрашеній великим жовто-блакитним прапором, сцені.

       Традиційно захоплювали та чарували витвори народних умільців з образотворчого мистецтва, писанкарства, вишиті картини та рушники територіальних громад, витинанки, картини із солоного тіста, ляльки-мотанки, роботи з соломи, виконані у техніках декупаж, орігамі, квілінг, мереживні серветки, виплетені гачком, розкішні поробки з бісеру, підручних матеріалів та багато іншого.

                                    





 На виставці були представлені роботи, як вже відомих в районі та за його межами, так і тих,хто на загальний осуд, свою творчість презентував уперше. Ну і звісно, що за свято без смачної випічки? Господині ряду територіальних громад частували гостей пампушками, пирогами з маком, та яблуками.

 


   

Окремо  розташувалася виставка вишитих рушників  територіальних громад "Правічний роду оберіг", старовинних хусток "Мамина хустка". Поглянути на цю красу прийшла  чимала кількість глухівчан різного віку.




А також нікого не залишили байдужими фотовиставка "Патріоти Козятинщини", де розмістилися фотосвітлини наших земляків.
 Право першого слова мав господпр свята - Глуховецький селищний голова Олександр Нечипорук
В урочистостях взяли участь - голова Козятинської державної адміністрації - Олег Оркуша,та голова Козятинської районної ради Валерій Стахов

Кращі працівники різних сфер та галузей були відзначені пам'ятними подарунками та грамотами райдержадміністрації та районної ради.
Відбулися урочистості, на яких усі присутні вшановували хвилиною мовчання "Небесну сотню"партіотів, які загинули під час революції гідності на Майдані Незалежності у м.Києві, та тих, хто поліг, захищаючи єдність нашої української держави.

  Також відбулася молитва за Україну, яку очолив настоятель православної церкви Київського патріархату протоієрей - Роман Масира, закликавши мир та благодать на українську землю,а людей закликав єднатися у вірі.
Після офіційної частини кожна сільська громада була представлена працівниками культури і аматорськими колективами.
На святі було представлено 13 найкращих територіальних громад, які представляли колективні номери.У їх виконанні прозвучали патріотичні твори та пісні про Україну. 
Перед працівниками культури була поставлена задача, з якою вони достойно  справилися, показуючи своє мистецтво і майстерність.
На завершення святкового концерту Глуховецька територіальна громада представила блок пісенно-танцювальних творів. Апогеєм святкування став флеш-моб, в якому взяло участь більше 100 учасників танцювального колективу "Подільський вітерець" від наймолодших до найстарших танцюристів.


             Святкування 23-ї річниці Незалежності України в селищі Глухівці надовго залишиться в серцях місцевих жителів  та запрошених гостей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий